Şekerpare Tarifi

Bioz
0



 

Şekerpare






2. Şekerpare

Geleneksel mutfağın vazgeçilmezi tatlısı Şekerpare ile sofralarınıza tat katın. 

Hazırlanma Süresi: 10 dakika

Pişirme Süresi: 25 dakika

Pişirme Derecesi: 180°

Malzemeler

  • 250 gr un

  • 65 gr pudra şekeri

  • 150 gr soğuk tereyağı

  • 40 gr yumurta

  • 25 gr irmik

  • 4 gr kabartma tozu

  • 10 gr portakal kabuğu

  • 250 gr su

  • 250 gr toz şeker

  • 15 ml limon suyu

  • 400 gram maskarpon

  • 50 gr krema

  • 10 gr rendelenmiş limon kabuğu

Yapılışı:

1. Öncelikle unu, pudra şekeri, kabartma tozu biraz kıtırlık vermesi için irmik ve en son tereyağını ekleyin. Deniz kumu kıvamına gelene kadar parçalayın. Hamur kıvamı elde etmek için bütün yumurtayı ve kabuklu rendelenmiş portakalları ekleyin.

2.Hamurunuzu streç filmine sarın ve 15 dakika buz dolabında dinlenmeye bırakın. Bu sırada kremayı hazırlayın. Mascarpone peynirini, kremayı ve limon kabuğu rendesini kapta çırpın. Sıkma torbasına kremanızı ekleyin ve katılaşması için buzdolabına koyun.

3. Hamurunuzu ceviz büyüklüğünde alın ve eliniz ile yuvarlayın. İçerisinde fındık koymak için çukur açın ve fındıkları yerleştirin. Şekerpareleri 25 dakika, 180 derece olacak şekilde Philips Airfryer XXL'a yerleştirin. 

4. Şerbet için eşit miktarda şeker ve suyu kaynattıktan sonra ılımaya bırakın. Yarım limon suyunu ekleyin. Pişen şekerparelerin üstüne kremayı ekleyin ve servis için süsleyin. Afiyet olsun!

Yorum Gönder

0Yorumlar

Güzel yorumlarınızı bekliyoruz :)

Güzel yorumlarınızı bekliyoruz :)

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et !) #days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanır.Daha fazla bilgi edinin.
Kabul ET!