Şekerpare

Geleneksel mutfağın vazgeçilmezi tatlısı Şekerpare ile sofralarınıza tat katın.
Hazırlanma Süresi: 10 dakika
Pişirme Süresi: 25 dakika
Pişirme Derecesi: 180°
Malzemeler
250 gr un
65 gr pudra şekeri
150 gr soğuk tereyağı
40 gr yumurta
25 gr irmik
4 gr kabartma tozu
10 gr portakal kabuğu
250 gr su
250 gr toz şeker
15 ml limon suyu
400 gram maskarpon
50 gr krema
10 gr rendelenmiş limon kabuğu
Yapılışı:
1. Öncelikle unu, pudra şekeri, kabartma tozu biraz kıtırlık vermesi için irmik ve en son tereyağını ekleyin. Deniz kumu kıvamına gelene kadar parçalayın. Hamur kıvamı elde etmek için bütün yumurtayı ve kabuklu rendelenmiş portakalları ekleyin.
2.Hamurunuzu streç filmine sarın ve 15 dakika buz dolabında dinlenmeye bırakın. Bu sırada kremayı hazırlayın. Mascarpone peynirini, kremayı ve limon kabuğu rendesini kapta çırpın. Sıkma torbasına kremanızı ekleyin ve katılaşması için buzdolabına koyun.
3. Hamurunuzu ceviz büyüklüğünde alın ve eliniz ile yuvarlayın. İçerisinde fındık koymak için çukur açın ve fındıkları yerleştirin. Şekerpareleri 25 dakika, 180 derece olacak şekilde Philips Airfryer XXL'a yerleştirin.
4. Şerbet için eşit miktarda şeker ve suyu kaynattıktan sonra ılımaya bırakın. Yarım limon suyunu ekleyin. Pişen şekerparelerin üstüne kremayı ekleyin ve servis için süsleyin. Afiyet olsun!
Güzel yorumlarınızı bekliyoruz :)
Güzel yorumlarınızı bekliyoruz :)