Kayısılı Kek Tarifi

Bioz
0


 

Kayısılı Kek

1. Kayısılı Kek

Listenin başını hamur işi tariflerinden olan kek çekiyor! İlk tarifte size çok lezzetli bir kek tarifiyle geldik!

Hazırlanma Süresi: 18 dakika

Pişirme Süresi: 1.30 dakika

Pişirme Derecesi: 160°

Malzemeler

  • 250 gr kurutulmuş kayısı

  • 1 limon

  • 60 gr badem

  • 40 gr antep fıstığı

  • 120 gr yumuşatılmış tereyağı

  • 150 gr şeker

  • 2 orta boy yumurta

  • 250 gr lor peyniri

  • 400 gr kavuzlu buğday unu

  • 2 çay kaşığı kabartma tozu

  • 1 tutam tuz

  • 70 gr pudra şekeri

Yapılışı: 

1. Kuru kayısıları kesin, rendelenmiş limon ve 1 yemek kaşığı limon suyuyla karıştırıp 10 dakika bekletin. Bu sırada badem ve antep fıstıklarını bıçak yardımıyla doğrayın.

2.Tereyağı ve şekeri mikserle karıştırarak krema haline getirin. Ardından yumurtaları ekleyin ve homojen bir görünüm elde edene kadar karıştırın..

3. Yumurta-şeker-tereyağı karışımına az yağlı lor, buğday unu, kabartma tozu ve bir tutam tuz ekleyin, mikserle çırpın. 

4. Doğradığınız kayısı, fıstık ve bademleri ekleyip karışımı hamur haline getirin. Kayısıları hamurun iç yüzeyine doğru bastırın, yüzeyde kalmaları pişme esnasında kararmalarına sebep olacaktır. 

5. Temiz bir yüzeye un serpin, hamuru yoğurun ve oval bir şekil verin. Philips Airfryer XXL'ın içine yerleştirin. Belirtilen ayarda pişirin. Afiyet olsun!

Yorum Gönder

0Yorumlar

Güzel yorumlarınızı bekliyoruz :)

Güzel yorumlarınızı bekliyoruz :)

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et !) #days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanır.Daha fazla bilgi edinin.
Kabul ET!